Companii

Ioan Simion investeşte 22 mil. € într-un spital dintr-o comună aflată la 30 de kilometri de Ploieşti

Ioan Simion

Ioan Simion

Autor: Luiza Chiroiu

29.06.2015, 00:05 855
Cu o avere clădită în afacerile din domeniul petrolier, Ioan Simion, acţionarul Confind Câmpina, a pus la bă­taie 22  mil. euro pentru a des­chide un centru me­d­i­cal cu 60 de paturi în Po­ia­na Câm­pi­na, o co­mu­nă cu mai pu­ţin de 5.000 de locuitori, situată la 30 de kilometri de Ploieşti.
 
„Investiţia este finanţată din surse pro­prii. Pentru o parte din echipa­mentul medical, în valoare de 5,8 mil. euro, am luat şi o finanţare de la Ministerul de Finanţe, care ne va da înapoi jumătate din această sumă“, a spus Simion pentru ZF.
 
Sanconfind, compania care se află în spatele investiţiei în centrul medical, a cumpărat deja aparatură medicală de 3 mil. euro, Ministerul de Finanţe urmând să ramburseze jumătate din bani la începutul lui iulie.
 
Intrarea lui Simion pe piaţa serviciilor medicale private, una dintre cele mai efervescente din economie, are loc la mai puţin de doi ani de când antreprenorul a înfiinţat compania Agroserv Confind, specializată în cultivarea orezului şi a leguminoaselor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO