Companii

Ioan Simion, fondatorul spitalului Sanconfind din Câmpina: Momentan nu avem planificate noi investiţii în spital. Suntem în faza de creştere pe infrastructura existentă

Videoconferinta ZF Health&Pharma Summit'20

Ioan Simion, fondatorul spitalului Sanconfind din Câmpina

Ioan Simion, fondatorul spitalului Sanconfind din Câmpina

Autor: Cristina Bellu

16.09.2020, 12:44 3939

Antreprenorul Ioan Simion, fondatorul spitalului Sanconfind din Câmpina (jud. Prahova), a afirmat în cadrul videoconferinţei ZF Health&Pharma Summit'20 că, deocamdată, nu are planuri noi de investiţii, spitalul funcţionând în prezent în linie cu planurile de creştere pe infrastructura existentă.

“Momentan nu avem planificate noi investiţii în spital. Suntem în faza de creştere pe infrastructura existent, de angajare de personal şi de extindere pe noi specialităţi”, a spus Ioan Simion.

Alte declaraţii:

Activitatea spitalului a fost afectată în perioada de restricţii împuse de stat în contextul pandemiei de COVID-19, in întervalul martie- aprilie. Fluxul de pacienti a scăzut, dar apoi, începînd cu luna mai lucrurile au reintrat uşor, uşor în normal.

În luna aprilie veniturile au scăzut sub 50%, în luna mai au început să crească. Acum pot spune că veniturile au depăşit încasările obşinute în perioada similară a anului trecut.

Fiecare spital poate să-şi adapteze incinta astfel încât să evite problemele de contaminare. Spitalul nostru are nişte circuite proiectate astfel încât să nu se întâmple acest lucru. În plus ne-am focalizat pe educarea personalului astfel încât să se obişnuiască cu noile reguli de interacţiune.

Nu ne-au lipsit materiale de protecţie. Avem şi o farmacie proprie care ne-a asigurat în mare parte furnizarea materialelor. În plus am fost extrem de atenţi la curăţenie pentru a evita în totalitate infecţiile intraspitaliceşti.

Ioan Simion este cunoscut pentru aface­rile din domeniul petro­lier, deţinând compania Confind, unul dintre cei mai importanţi furnizori de echipamente şi ser­vicii în domeniul petro­lului şi al gazelor. În urmă cu cinci ani, antreprenorul a deschis spitalul Sanconfind, dorindu-şi o alternativă la sistemul de stat.

Suprafaţa spitalului este de 11.000 de metri pătraţi şi unitatea medicală are 90 de paturi, dintre care 75 sunt pentru spitalizare continuă şi 15 pen­tru spitalizare de zi. În urmă cu trei ani, Sancon­find a deschis şi o maternitate, la care ajung paciente din toată zona de sud a ţării.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO