♦ În 2019, grupul Transavia a avut o cifră de afaceri consolidată de 783 de milioane de lei şi un profit de 91,7 milioane de lei, realizate cu aproape 2.100 de angajaţi ♦ Compania exportă anual între 15 şi 20% din carnea pe care o produce l În 2021, compania investeşte 15-20 mil. euro în crearea de noi spaţii de producţie, mărirea capacităţii la două abatoare, dar şi în dezvoltarea fabricii de furaje combinate.
Piaţa cărnii de pasăre, unul dintre cele mai importante sectoare ale industriei agroalimentare din România, va avea anul acesta un reviriment faţă de anul 2020, cu o evoluţie uşor pozitivă, consideră Ioan Popa, proprietarul Transavia, cel mai mare producător de carne de pasăre din România.
„Acţiunile noastre au dat rezultate, iar anul 2021 a avut o evoluţie bună pentru Transavia, mai cu seamă în T2, care ne creează acum premisele ca la finalul acestui an să avem o performanţă peste anul 2019, care a fost cel mai bun an din istoria companiei. Acest optimism se bazează pe faptul că lucrurile îşi revin vizibil faţă de anul 2020, iar semnele din prima parte a anului acesta ne indică faptul că vom asista la o revenire a consumului”, a spus pentru ZF Ioan Popa într-un interviu realizat pe e-mail.