Companii

Ioan Popa a cumpărat utilaje agricole John Deere de 5 mil. euro

Ioan Popa a cumpărat utilaje agricole John Deere de 5...

Autor: Laurentiu Cotu

20.11.2013, 18:53 844

Ioan Popa, proprietarul Transavia, cel mai mare producător local de carne de pui, a investit 5 mil. euro pentru dotarea tehnologică a noilor ferme vegetale înfiinţate la Ciuguzel, judeţul Alba, şi la Sâmboleni, judeţul Cluj.

Investiţia, susţinută din fonduri proprii, a presupus achiziţionarea de maşini agricole John Deere de la reprezentantul local, compania Ipso Agricultură România. Astfel, extinderea diviziei vegetale a depăşit bugetul de investiţii al companiei anun­ţat pentru acest an.

„Produsele Transavia provin dintr-un sistem de producţie complet integrat, de aceea  am înfiinţat în urmă cu doi ani o divizie vegetală pentru a produce cerealele în regim propriu“, a declarat Ioan Popa, directorul general al Transavia. În 2011 compania a inaugurat două ferme vegetale la Spring, judeţul Alba, şi la Rediu, comuna Aiton, judeţul Cluj. În 2014 ţinta companiei este cultivarea a peste 15.000 de hectare de teren agricol, pentru asigurarea în totalitate a necesarului de cereale pentru hrana păsărilor, precum şi înfiinţarea de noi culturi agricole. Până în prezent producţia vegetală proprie a asigurat companiei 70% din necesarul de hrană pentru pui.

Pentru anul acesta Popa estimează o creştere de 8-10% a cifrei de afaceri. Datele transmise de companie anterior către ZF arată că grupul Transavia şi-a bugetat pentru acest an afaceri de circa 135 de milioane de euro şi un profit brut de 10 milioane de euro. În 2012 grupul a avut afaceri de 122 mil. euro, din care 95 mil. euro au fost vânzările Transavia. Producătorul din Alba-Iulia a avut un profit de 7,6 mil. euro în 2012.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.11.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO