Companii

Investitii in statiunea preferata a lui Hitler

09.07.2001, 00:00 28



Lantul hotelier Inter-Continental, detinut de grupul britanic Bass Plc., a inceput lucrarile de reamenajare a infrastructurii turistice din localitatea germana Obersalzberg, locul preferat de vacanta al lui Adolf Hitler, care va fi transformata intr-o statiune de lux, cu saune, piscine si teren de golf.

Situata in Muntii Alpi, statiunea va fi inaugurata in anul 2005, in cadrul unui proiect in valoare de 30 mil. $, finantat de o divizie a bancii germane de stat Bayerische Landesbank. Principalul hotel din statiune, cu o capacitate de 138 de locuri, va fi administrat de compania britanica sub marca Inter-Continental.

La Obersalzberg, Hitler a scris o parte din "Mein Kampf" si a pus la punct planurile pentru invadarea Poloniei. De asemenea, localitatea a gazduit luxoasele vile ale multor oficiali germani din perioada respectiva.

Conotatia nazista a acestor locuri a starnit o serie de proteste din partea politicienilor locali. Intrebat despre atitudinea fata de trecutul Germaniei, purtatorul de cuvant al grupului Bass in Marea Britanie a raspuns ca este un subiect extrem de sensibil.

"Suntem insa invitati si avem oportunitatea de a administra un hotel care, credem noi, va permite oamenilor sa invete si sa inteleaga mai mult", a adaugat reprezentantul Bass.

Statiunea ar putea constitui un stimulent pentru turismul din regiune. "Bavaria nu a uitat perioada nazista, dar turismul din Obersalzberg dateaza cu mult dinainte de acele vremuri", a declarat ministrul de Finante al Bavariei, Kurt Faltlhauser.

La randul sau, un oficial din cadrul Consiliului Central al Evreilor din Germania a admis ca centrul de documentare al muzeului din Obersalzberg ar putea face oamenii mai constienti de ceea ce a insemnat miscarea nazista. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO