Companii

Investiţii de 35 mil. euro în Poiana Braşov: domeniul schiabil ar putea fi extins cu 10 kilometri de pârtii

Investiţii de 35 mil. euro în Poiana Braşov: domeniul...

Autor: Miruna Diaconu

11.01.2022, 18:00 3756

♦ Pe lângă extinderea domeniului schiabil, există şi un proiect de modernizare, care vizează construirea unui nou telescaun fix de patru locuri, cu plecare din zona Stadion din Poiană şi descărcare în zona Ruia, şi construirea unei noi instalaţii de telescaun fix de patru locuri între platoul Ruia şi actuala staţie superioară a teleschiului Kanzel.

Primăria Braşovului are în plan extinderea domeniului schiabil din Poiana Braşov, de altfel cea mai mare suprafaţa destinată sporturilor de iarnă din ţară. Suprafaţa schiabilă din Poiana Braşov este în prezent de 70 de hectare (20 km de pârtii de schi), iar proiectul presupune adăugarea a încă 30 de hectare, ceea ce înseamnă mărirea pârtiilor cu încă 10 kilometri, conform datelor furnizate de  repre­zentanţii Primăriei oraşului Braşov.

„Potrivit proiectului de extindere, domeniul schiabil va fi extins spre Râşnov cu aproape 30 de hectare (de la 70  ha la 100 ha). Lungimea totală a pârtiilor va fi mărită la peste 30  de kilometri. Proiectul include amenajarea a 10,4 km de pârtii (Drumul Albastru, Vanga Mare şi pârtii  de legătură). Reţeaua de pârtii va face legătura între partea superioară a masivului Postăvarul şi zona Cheişoara din Râşnov. Pentru a facilita accesul  la pârtiile din masivul Postăvarul al amatorilor de schi se propune instalarea unei gondole de 10 locuri cu o capacitate de 2.400 de persoane pe oră, cu plecare de la staţia Cheişoara-Râşnov şi sosire în zona mediană a Pârtiei Lupului. În zona de plecare a staţiei Cheişoara vor fi amenajate două parcări, totalizând 600 de locuri“, explică Sorin Toarcea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO