Companii

Investitie Magnetti de 4 mil. euro in prefabricate

30.03.2006, 00:00 59

Magnetti Prefabricate, filiala locala a producatorului italian de materiale de constructii, va realiza in 2006, primul an de activitate pe piata romaneasca, o cifra de afaceri de 4,5 milioane de euro, potrivit reprezentantilor companiei.

Italienii au investit 4 milioane de euro intr-o fabrica de prefabricate din beton armat, care a inceput productia in luna aprilie a acestui an, in localitatea Bolintin Deal, pe autostrada Bucuresti - Pitesti.

"Decizia de a investi in Romania a fost luata de companie in urma cu doi ani impreuna cu un grup de intreprinzatori italieni datorita cresterii cererii pe acest segment al materialelor de constructii", a declarat pentru Ziarul Financiar Pietro Carulli, administratorul delegat al Magnetti Prefabricate.

Italienii au achizitionat un teren de circa 40.000 de metri patrati la Bolintin Deal, pe care au fost dezvoltate fabrica si spatiile de birouri. Fabrica are o capacitate de productie de circa 80.000 de metri patrati de prefabricate din beton armat pe an, care poate fi marita in functie de cerere, potrivit reprezentantilor companiei.

Printre clientii Magnetti Prefabricate se numara giganti din domeniul constructiilor, precum Bouygues sau Herve, care au dezvoltat proiecte comerciale de amploare pe piata romaneasca, precum Hotelul Novotel sau Carrefour Colentina.

"Dezvoltarea sectorului industrial si a spatiilor comerciale, cum sunt hypermarketurile, vor creste afacerile companiei pana la 7 milioane de euro in 2007", precizeaza Carulli.

Piata de prefabricate a atras in ultimii doi ani mai multi investitori straini, printre care si concernul austriac SW-Umwelttechnik, care a investit 2 mil. euro intr-o capacitate de productie de prefabricat in Ortisoara, langa Timisoara, care va incepe productia in vara acestui an.

Principalii competitori ai companiei Magnetti pe piata romaneasca sunt Prefabricate Vest, Elpreco, Macon Deva, Soceram Bucuresti sau Simcor Oradea.

Majoritatea jucatorilor de pe piata au anuntat ca vor investi in cresterea si modernizarea capacitatilor de productie existente, pentru pastrarea pozitiei pe o piata puternic concurentiala.

In ultimii ani, sectorul productiei de materiale de constructii a devenit tinta mai multor investitori straini, care fie au achizitionat facilitati de productie existente, fie au preferat sa dezvolte proiecte greenfield in acest domeniu.

Ratele atractive de profit din industria constructiilor si potentialul mare de crestere al pietei de profil au fost principalii factori pe care au mizat investitorii cand au venit aici. catalin.lupoaie@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO