Companii

Investitia in ProLogis Park Bucharest A1 va ajunge la 150 mil. euro

Investitia in ProLogis Park Bucharest A1 va ajunge la 150 mil. euro

Proiectul, dezvoltat pe autostrada Bucuresti-Pitesti, va fi finalizat in urmatorii trei ani

30.05.2007, 18:00 23

Compania americana ProLogis, care detine 40 de milioane mp de spatii logistice la nivel mondial, va investi 180-200 de milioane de dolari (135-150 mil. euro) pentru dezvoltarea primelor doua faze ale proiectului Prologis Park Bucharest A1, care vor cuprinde 317.000 mp de spatii logistice, potrivit reprezentantilor companiei.
Proiectul, dezvoltat pe autostrada Bucuresti-Pitesti, va fi finalizat in urmatorii trei ani.
ProLogis intentioneaza sa-si extinda investitiile pe piata romaneasca si se afla in negocieri pentru achizitionarea unor terenuri in orasele din provincie cu circa 300.000 de locuitori, in care sa dezvolte proiecte industriale.
"Negociem achizitii de terenuri in mai multe orase din tara, dar pana acum nu am cumparat nimic. Extinderea noastra in provincie depinde de cererea clientilor nostri si de dezvoltarea proiectelor de infrastructura. Acestia sunt interesati de orase precum Timisoara, Cluj-Napoca sau Arad", a declarat Michael de Jong-Douglas, directorul regional pentru Europa Centrala si de Est al ProLogis. Investitiile in orasele din provincie vor fi proportionale cu marimea populatiei, Bucurestiul fiind principalul hub al dezvoltarilor de proiecte industriale.
ProLogis a inaugurat ieri prima etapa a proiectului ProLogis Park Bucharest A1, care cuprinde 54.000 mp, in urma unei investitii de circa 80 de milioane de dolari (60 mil. euro).
Prima etapa cuprinde doua cladiri, care au fost inchiriate in proportie de 50% de catre operatorul austriac de logistica Kuehne & Nagel - 10.700 metri patrati, de Cargo-Partner - 8.000 de metri patrati si de Augsburg International Impex - 6.500 metri patrati. Chiria pentru un metru patrat de spatiu in cadrul proiectului ProLogis este de 4,2-4,5 euro/mp/luna.
Urmatoarea etapa a constructiei, constand in doua cladiri cu o suprafata totala de 56.000 metri patrati, va fi inceputa in vara acestui an. Proiectul final va fi compus din 12 imobile si se va intinde pe o suprafata de teren de 56 de hectare.
Romania este in prezent foarte atractiva pentru investitii imobiliare, deoarece se dezvolta mai repede decat tarile din regiune.
"Ce a facut Polonia in zece ani, Romania a reusit in 3-4 ani. Este un loc foarte bun de investit pentru clientii nostri, deci si pentru noi", precizeaza Jong-Douglas.
Stocul de spatii logistice de clasa A a ajuns anul trecut la 250.000 de metri patrati, iar anul acesta se va dubla.
"Piata spatiilor logistice si industriale incepe sa prinda contur in Romania si se va maturiza in urmatorii 5-6 ani", a declarat Muler Onofrei, market officer pentru ProLogis Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO