Companii

Investigaţia Concurenţei nu calmează piaţa energiei: preţurile cresc cu 25% de pe o zi pe alta spre disperarea celor cu achiziţii nefăcute

Investigaţia Concurenţei nu calmează piaţa energiei:...

Autor: Roxana Petrescu

13.09.2018, 00:05 519

Volatilitatea pe piaţa de energie sporeşte, preţul spot pentru ziua de azi fiind cu 25% mai mare decât cel de ieri, în unele intervale orare energia tranzac­ţio­nându-se din nou la peste 400 lei/MWh.

Astfel, intervenţia Consililului Con­cu­renţei care a demarat o investigaţie privind un posibil abuz de poziţie domi­nantă al Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, nu a calmat spiritele, cei care nu au acoperite acum cantităţile necesare de energie trăind momente foarte delicate.

Potrivit informaţiilor publicate pe bursa de energie OPCOM, pe Platforma pentru Ziua Următoare (PZU), cea care este privită ca referinţă de preţ în domeniul energiei, preţul energie cu livrare pentru ziua de azi a escaladat până la 327,2 lei/MWh, faţă de cei 260,4 lei/MWh, media zilei de ieri. Mai mult, în intervalele orare caracterizate printr-un consum mai ridicat, preţul energiei a depăşit pragul de 400 lei/MWh.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO