Caută doar în titlu
Companii

Se întoarce roata. Pentru prima dată un supermarket românesc ia locul unui supermarket dintr-o mare reţea. "Lanţurile internaţionale ajung să deschidă prea multe magazine. Clientul nu mai vrea hale, vrea magazine care să aibă un concept nou. În general luptele de gherilă sunt câştigate de localnici pentru că ei cunosc cel mai bine zona"

Reta
ilerul local Paco Supermarket, controlat de antreprenorul Feliciu Paraschiv, a deschis cel de-al 11-lea magazin al reţelei în Focşani, judeţul Vrancea, în locul unui supermarket Profi. Mutarea companiei este surprinzătoare în contextul în care, de regulă, magazinele locale sunt cele înlocuite de reţele internaţionale, nu invers. „Am deschis magazinul cu numărul 11 pe locul unui Profi. Se întoarce roata. Lanţurile internaţionale se extind puternic şi ajung să deschidă prea multe magazine, ajung să standardizeze. Noi pe de altă parte mergem mai încet, dar fiecare magazin este elaborat, este frumos. Clientul nu mai vrea hale, vrea magazine care să aibă un concept nou, care să arate bine“, spune Feliciu Paraschiv, proprietarul reţelei. Noul magazin Paco măsoară 700 mp din care 450 mp su­pra­faţă de vânzare. Investiţia necesară pentru deschi­de­rea aces­tei unităţi a fost de 300.000 -350.000 de euro, surse pro­prii şi bani de la bancă. Compania are o linie de credit pe termen scurt. „La Focşani (şi în judeţul Vrancea în general – n.red.) suntem şi noi şi Zanfir ca jucători locali puternici şi ne batem direct cu internaţionalii. În general luptele de gherilă sunt câştigate de localnici pentru că ei sunt cei care cunosc cel mai bine zona.“ Compania Paco Prod Serv care operează reţeaua a obţinut anul trecut afaceri de 84,4 mil. lei cu 256 de salariaţi. Businessul a crescut cu circa 20% faţă de anul anterior.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.