Companii

INTERVIU. Mihai Fugarevici, general manager al companiei farmaceutice Stada România: „Estimăm că piaţa va creşte cu 8-9%, ne dorim şi în 2023 să creştem mai rapid decât piaţa“

Mihai Fugarevici, general manager al Stada România: Facilitatea de la Turda va fi cea mai nouă şi cea mai mare facilitate de producţie din grupul Stada şi produsele pe care va scrie „fabricat în România“, în Turda, vor fi distribuite în 130 de pieţe.

Mihai Fugarevici, general manager al Stada România: Facilitatea de la Turda va fi cea mai nouă şi cea mai mare facilitate de producţie din grupul Stada şi produsele pe care va scrie „fabricat în România“, în Turda, vor fi distribuite în 130 de pieţe.

Autor: Georgiana Mihalache

17.03.2023, 00:07 193

♦ În 2022, Stada a ajuns la afaceri consolidate de 247 mil. lei, în creştere cu 37% faţă de anul anterior ♦ Compania ţinteşte locul cinci în piaţa medicamentelor generice ♦ Octombrie 2024 este termenul estimat pentru prima cutie de medicamente realizată în viitoarea fabrică Stada din Turda, Cluj.

Portofoliul actual în România al companiei farmaceutice Stada, parte a grupului ger­man cu acelaşi nume, numără 200 de produse distincte, iar o parte semnificativă din creşterea businessului pe piaţa locală vine şi din lansarea de produse noi.

În 2022, Stada România a ajuns la 247 mil. lei la nivel de grup, după o creştere de 37% faţă de anul anterior. Targetul pentru anul 2023 este în continuare creştere double digit, peste media pieţei de 8-9%.

„2022 a fost un an provocator pentru noi. Stada a finalizat integrarea operaţiunilor Walmark, după preluarea din 2019. În plus, începutul investiţiei de la Turda a necesitat capacităţi suplimentare pentru a porni acest proiect. Toate aceste piese de puzzle încep să se lege şi ne dirijează rapid spre obiectivul nostru, să ajungem în top cinci companii generice din piaţa din România. Ne dorim şi în 2023 să creştem mai rapid decât piaţa. Estimăm că piaţa va creşte cu 8-9%, probabil creşterea noastră va fi peste acest nivel. Mai avem molecule inovatoare, biosimilare, generice de lansat. Ne dorim o creştere organică din produsele pe care le avem deja în piaţă“, a spus într-un interviu pentru ZF Mihai Fugarevici, general manager al Stada România. Stada activează în România prin intermediul a două companii – Stada M&D, care este divizia comercială, şi Stada Hemofarm, un laborator de testare a produselor grupului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO