Companii

INTERVIU. Investiţii de 25 mil. euro, pregătite pentru fabrica de medicamente Terapia din Cluj. Dragoş Damian, CEO al Terapia: „Ne uităm în continuare la achiziţii organice, la mărci, chiar şi la companii dacă este cazul“

Dragoş Damian, CEO al Terapia: Am introdus în portofoliu anul acesta încă 20 de medicamente noi, asta însemnând şi medicamente de prescripţie şi medicamente fără prescripţie.

Dragoş Damian, CEO al Terapia: Am introdus în portofoliu anul acesta încă 20 de medicamente noi, asta însemnând şi medicamente de prescripţie şi medicamente fără prescripţie.

Autor: Georgiana Mihalache

12.04.2024, 00:07 120

În doi ani, din 2023 până în 2025, fabrica de medicamente Terapia Cluj va primi investiţii de 25 mil. euro în total. Principalele direcţii sunt creşterea capacităţii de producţie, tehnologii noi şi refacerea faţadelor Peste 10% este cota de piaţă în volum a Terapia, care pune anual 73 milioane de cutii de medicamente la dispoziţia pacienţilor din România Ce mai urmează pentru producătorul local?

Investiţii în derulare şi în plan, angajaţi noi, medicamente în plus în portofoliu şi creştere de două cifre. Pe scurt, aceasta este sinteza ultimelor 12 luni pentru produ­cătorul de medicamente Terapia Cluj, parte a gru­pului indian Sun Pharma, care a ajuns la 1,2 miliarde de lei cifră de afaceri pe an fiscal, o creştere de 15% de la an la an. În spatele cifrelor stă însă activitatea a peste 800 de oameni angajaţi în cadrul companiei cu o istorie de peste 100 de ani de la înfiinţare, care se ocupă ca lunar să ajungă la pacienţi cele 5-6 milioane de cutii de medicamente din portofoliu.

„Avem în derulare investiţii în valoare de peste 10 milioane de euro, în tehnologii noi de fabricaţie, în extinderea depozitului de produse finite, într-o fermă solară şi în regenerare a site-ului de fabricaţie, asta însemnând împrejmuire, peisagistică, ne pregătim să dăm o nouă faţă clădirii de producţie care va fi altfel acoperită, cu panouri care reduc amprenta de carbon“, a spus Dragoş Damian, CEO-ul Terapia Cluj, într-un interviu pentru ZF.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO