Caută doar în titlu
Companii

Interesul investitorilor pentru piaţa de M&A din România, rezistent la pandemie: În 2020 s-au semnat 136 de tranzacţii cu o valoare totală de 3,4 miliarde de euro

Piaţa locală a evoluat mai bine decât regiunea Europei emergente în ansamblul său.

În plină pandemie, în România s-au semnat 136 de tranzacţii cu o valoare totală de aproape 3,4 mld. euro. Declinul faţă de 2019 a fost de 5% în volum şi 10% în valoare, potrivit raportului CMS Emerging Europe M&A 2020 şi a calculelor ZF pe baza datelor publicate aici.

Evoluţia pieţei locale este mai bună decât cea a Europei emergente în ansamblul său, în raport fiind cuprinse 15 pieţe, inclusiv Rusia şi Turcia.

Volumul tranzacţiilor în regiune a scăzut cu 12,9% (fiind semnate un total de 1.705 de acorduri), pe când valoarea totală a acestora a postat un declin chiar mai mare. Ca şi în România, şi în regiune s-a simţit însă un reviriment al interesului investitorilor în a doua parte a lui 2020, în special pe final de an. „În general, rezultatele înregistrate arată că efectele pan­de­miei de COVID-19 s-au dovedit a nu fi fost atât de grave pe cât s-a estimat iniţial. Regiunea a răspuns rapid şi ferm si­tua­ţiei generate astfel încât, deşi o serie de tranzacţii au fost amâ­nate sau anulate, pe final de an am asistat la un revi­ri­ment al tranzacţiilor, înregistrând şi un record valoric pentru tri­mestrul 4“, spune Horea Popescu, coordonator al practicii cor­porate M&A pentru Europa Centrală şi de Est în cadrul ca­sei de avocatură CMS şi managing partner al CMS România.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.