Companii

Interesul investitorilor pentru piaţa de M&A din România, rezistent la pandemie: În 2020 s-au semnat 136 de tranzacţii cu o valoare totală de 3,4 miliarde de euro

Interesul investitorilor pentru piaţa de M&A din...

Autor: Cristina Roşca

21.01.2021, 07:00 162

Piaţa locală a evoluat mai bine decât regiunea Europei emergente în ansamblul său.

În plină pandemie, în România s-au semnat 136 de tranzacţii cu o valoare totală de aproape 3,4 mld. euro. Declinul faţă de 2019 a fost de 5% în volum şi 10% în valoare, potrivit raportului CMS Emerging Europe M&A 2020 şi a calculelor ZF pe baza datelor publicate aici.

Evoluţia pieţei locale este mai bună decât cea a Europei emergente în ansamblul său, în raport fiind cuprinse 15 pieţe, inclusiv Rusia şi Turcia.

Volumul tranzacţiilor în regiune a scăzut cu 12,9% (fiind semnate un total de 1.705 de acorduri), pe când valoarea totală a acestora a postat un declin chiar mai mare. Ca şi în România, şi în regiune s-a simţit însă un reviriment al interesului investitorilor în a doua parte a lui 2020, în special pe final de an. „În general, rezultatele înregistrate arată că efectele pan­de­miei de COVID-19 s-au dovedit a nu fi fost atât de grave pe cât s-a estimat iniţial. Regiunea a răspuns rapid şi ferm si­tua­ţiei generate astfel încât, deşi o serie de tranzacţii au fost amâ­nate sau anulate, pe final de an am asistat la un revi­ri­ment al tranzacţiilor, înregistrând şi un record valoric pentru tri­mestrul 4“, spune Horea Popescu, coordonator al practicii cor­porate M&A pentru Europa Centrală şi de Est în cadrul ca­sei de avocatură CMS şi managing partner al CMS România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO