Companii

INS: Numărul întreprinderilor active a crescut în 2016 cu 2,5%, iar al salariaţilor - cu 1,7%

Cel mai mare număr mediu de salariaţi s-a înregistrat în industrie şi servicii, reprezentând 34,8% din total, şi 45,4% din numărul total de întreprinderi active au avut ca activitate principală serviciile de piaţă (care includ transporturile şi IT&C).

Mărimea medie a unei întreprinderi din industrie a fost de circa 26 de salariaţi, în timp ce în comerţ a fost de circa 5 salariaţi.

La sfârşitul anului 2016, sectorul industrie însuma 53.741 de întreprinderi, respectiv 10,7% din totalul întreprinderilor active din domeniul economic (industrie, construcţii, comerţ şi servicii de piaţă). Cea mai mare pondere a fost deţinută de întreprinderile active din cadrul sectorului servicii de piaţă, respectiv 45,4%.

Potrivit INS, rezultatul brut al exerciţiului a înregistrat valori pozitive (profit) în toate cele patru sectoare. Valoarea adăugată brută la costul factorilor de producţie a fost obţinută în 2016, în proporţie de 36,9% în industrie, 6,7% în construcţii, 22,9% în comerţ şi 33,5% în servicii de piaţă.

În ceea ce priveşte cifra de afaceri, ponderea cea mai mare a fost deţinută de întreprinderile cu activitate principală de comerţ (40,5%), întreprinderile din construcţii deţinând doar 5,8%.

Structura investiţiilor brute în cadrul sectoarelor se prezintă astfel: industrie 38,1%, construcţii 15,4%, comerţ 12,5%, iar servicii de piaţă 34%, mai arată datele INS.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.