Companii

INS: Managerii estimează pentru iunie-august creşterea activităţii în construcţii şi în retail, în paralel cu majorarea moderată a numărului de angajaţi în aceste domenii şi creşterea preţurilor în comerţul cu amănuntul

INS: Managerii estimează pentru iunie-august creşterea...

Autor: Roxana Rosu

29.06.2020, 09:10 138

Managerii estimează pentru perioada iunie-august creştere a activităţii în construcţii şi în comerţul cu amănuntul, în paralel cu majorarea moderată a numărului de angajaţi în aceste domenii şi creşterea preţurilor în comerţul cu amănuntul, arată ancheta conjuncturală realizată de INS.

La nivelul industriei prelucrătoare, managerii preconizează creşterea moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +9%). Pentru activitatea de fabricare a produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului se va înregistra cea mai mare creştere (sold conjunctural +86%), urmată de activitatea de fabricare a băuturilor (sold conjunctural +53%).

În acelaşi timp, numărul de salariaţi se va reduce uşor, soldul conjunctural fiind de -15% pe total industrie prelucrătoare.

Pentru preţurile produselor industriale, managerii prognozează relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +4%).

În zona de construcţii, potrivit estimărilor din luna iunie 2020, producţia se va majora (sold conjunctural +28%), la fel ca şi numărul de salariaţi (sold conjunctural +13%). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează creştere moderată a acestora (sold conjunctural +10%).

În sectorul comerţ cu amănuntul, managerii au estimat o tendinţă de creştere a activităţii economice (sold conjunctural +18%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creştere moderată (sold conjunctural +6%).

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +10%).

Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează creştere a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +23%).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO