Companii

INS: Managerii estimează în perioada august-octombrie creşterea activităţii în toate ramurile economiei, dar şi a preţurilor în industria prelucrătoare, construcţii şi comerţ

Managerii estimează în perioada august-octombrie creşterea activităţii în toate ramurile economiei, dar şi a preţurilor în industria prelucrătoare, construcţii şi comerţ, potrivit datelor publicate de INS.

În acelaşi timp, sondajul arată relativa stabilitate a numărului de salariaţi în industria prelucrătoare, construcţii şi servicii în această toamnă.

Astfel, în cadrul anchetei de conjunctură din luna august 2021, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, creşterea moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +6%). Pentru activitatea de fabricare a echipamentelor electrice se estimează cea mai mare creştere (sold conjunctural +20%), urmată de activităţile de fabricare a produselor farmaceutice de bază şi a preparatelor farmaceutice (sold conjunctural +16%).

Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de +1% pe total industrie prelucrătoare.

Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creştere în următoarele trei luni (sold conjunctural +22%).

În construcţii, volumul de activitate va înregistra pentru următoarele trei luni un avans moderat (sold conjunctural +11%), iar managerii estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +3%). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii, se preconizează creştere a acestora (sold conjunctural +38%).

În sectorul comerţ cu amănuntul, managerii au estimat pentru următoarele trei luni, tendinţă de creştere a activităţii economice (sold conjunctural +17%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creştere moderată (sold conjunctural +15%).

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +13%).  

Managerii societăţilor comerciale estimează creştere a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +32%).

Conform estimărilor din luna august 2021, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte creştere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +10%). În sectorul de servicii se estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +4%).

Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de creştere moderată (sold conjunctural +9%).

Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.