Companii

INS: Comenzile noi din industrie au crescut în primele cinci luni cu 23,5%

Autor: Razvan Craciun

06.07.2011, 10:46 147

Comenzile noi din industrie, petotal piaţa internă şi externă, au crescut în primele cinci luniale anului, în termeni nominali, cu 23,5% faţă de aceeaşi perioadădin anul anterior, datorită evoluţiilor înregistrate la toategrupele industriale, potrivit Institutului Naţional de Statistică(INS).

Astfel, comenzile noi dinindustria bunurilor intermediare s-au majorat cu 30,3% în perioadamenţionată, cele din industria bunurilor de folosinţă îndelungatăcu 24,8%, în industria bunurilor de capital au urcat cu 22,2%, iarîn industria bunurilor de uz curent cu 7,2%, se arată încomunicatul INS.

În luna mai, faţă de aprilie,comenzile noi din industrie, pe piaţa internă şi externă, aucrescut în termeni nominali atât faţă de luna precedentă, cu 3%,cât şi faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, cu18,3%.

Faţă de aceeaşi lună din 2010,evoluţia comenzilor noi din industrie din luna mai se datoreazămajorărilor din industria bunurilor intermediare cu 26,7%, dinindustria bunurilor de folosinţă îndelungată cu 18,8%, dinindustria bunurilor de capital cu 14,2% şi celor din industriabunurilor de uz curent cu 10,7%.

În mai, faţă de luna anterioarădin 2011, creşterea a intervenit după ce comenzile noi au urcat cu14,8% în industria bunurilor de uz curent, cu 9,8% în industriabunurilor de folos

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO