Companii

„Inginerii sunt cea mai mare hemoragie a sistemului de învăţământ, nu medicii“

„Inginerii sunt cea mai mare hemoragie a sistemului de...

Autor: Adelina Mihai

09.08.2016, 07:00 2225

Cei mai mulţi dintre specialiştii care au plecat la muncă în străinătate după 1989 au fost ingineri, chiar dacă acest feno­men nu a fost la fel de vizibil ca exportul de medici.

„Inginerii sunt cea mai mare hemo­ragie a siste­mu­lui public de învăţământ, nu medicii. Lucrăm la centra­li­zarea da­te­lor şi nu pot da cifre exac­te acum, dar dife­renţele sunt de 1 la 2 ca ordin de mă­ri­me în ceea ce priveşte migra­ţia ingine­ri­lor faţă de cea a me­dicilor. Din acest mo­tiv, firmele vin la noi cu cereri de 10.000 de locuri de muncă pentru ingi­neri, dar noi nu avem decât 3.000 - 4.000 de absol­venţi“, a spus Mihnea Costoiu, rectorul Uni­versităţii Politeh­nice din Bucu­reşti şi fost ministru dele­gat pentru învăţământ su­perior, cer­ce­tare ştiinţifică şi dez­vol­tare tehnologică în perioada 2012 – 2014.

Politehnica din Bucureşti este o uni­ver­sitate cu un efectiv de 30.000 de stu­denţi, care scoate anual la concurs 5.000 de locuri pentru absolvenţii de bacalaureat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO