Companii

Industriile auto, transporturi şi logistică vor fi transformate în următorii ani de noile soluţii de tehnologie. Dar nevoia de infrastructură rămâne

ZF Transport, Logistics & Automotive Summit 2020

Industriile auto, transporturi şi logistică vor fi...

Autor: Bogdan Alecu, Alexandra Matei

12.11.2020, 09:30 289

 Infrastructura, forţa de muncă, instabilitatea fiscală şi legislativă rămân principalele probleme cu care se confruntă companiile din industria auto, logistică şi transport, dincolo de problema pandemiei ♦ Cu toate acestea, România poate atrage în continuare investiţii, dacă va avea şi drumuri şi căi ferate rapide.

Tehnologiile noi precum depozite inteligente unde marfa va fi gestionată de roboţi vor schimba industrii precum cea auto, logistică sau de transporturi. Din acest motiv, România trebuie să pună accent tot mai mare pe implementarea noilor tehnologii, în timp ce, în paralel, trebuie să accelereze urgent construcţia de noi autostrăzi şi tronsoane modernizate de cale ferată pentru a livra cât mai eficient mărfuri la export.

„Ne dorim o conver­genţă între core-business-ul de real estate şi energie, transport şi tehnologie. Şi pentru asta suntem atenţi la evoluţia proceselor şi a lanţului de producţie şi logistică atât regional, cât şi global. Analizăm, că în aceste parcuri de business să aducem producţie de energie verde şi alte facilităţi, precum staţii de încărcare electrică, atât pentru maşini mici, cât şi pentru autocamioane pentru volumele mari de transport. Vedem că există o creştere evidentă în zona de automobile verzi“, a explicat Sorin Preda CEO al Global Vision, unul dintre cei mai activi dezvoltatori de spaţii industriale de pe piaţa locală, în cadrul videoconferinţei ZF Transport, Logistics & Automotive Summit 2020, realizată în parteneriat cu Global Vision, Element Industrial, P3 Logistic Parks, MHS Truck & Bus, International Alexander Holding şi Cushman & Wakefield Echinox.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO