Industrie

Ştrandurile din Ungaria, principala destinaţie de weekend pentru românii din vestul ţării

Ştrandurile din Ungaria, principala destinaţie de...

Autor: Cristina Bellu

25.07.2017, 14:25 313

Ştrandurile din Ungaria continuă să reprezinte destinaţie de weekend pentru românii din vestul ţării, în lipsa unei infrastructuri adecvate care să facă legătura între regiune şi litoralul românesc, arată o analiză HotelGuru.ro, realizată pe baza rezervărilor efectuate de turiştii români.

Astfel, prezenţa românilor în aceste locuri depăşeste 80% din totalul turiştilor în multe dintre weekendurile din vară, numărul mare de piscine, facilităţile SPA, curăţenia resorturilor şi spaţiile verzi bine întreţinute fiind principalele motive care îi fac pe români să meargă aici.

Pentru o zi de acces în ştrand, românii plătesc între 13 şi 30 lei, similar cu costul unei zile petrecute într-un ştrand din România. Pentru turiştii care aleg să rămână şi peste noapte, preţurile la cazare variază între 100 lei şi 300 lei în funcţie de facilităţile de cazare, menţionează analiza.

Preferatele românilor prin servicii şi prin proximitatea cu graniţa sunt ştrandurile de la Gyula, Mako, Szeged, Oroshaza, Hajduszoboszlo şi Battonya, unele dintre ele fiind deschise şi în timpul sezonului rece, având piscine acoperite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO