Industrie

Mai multe sectoare din industria prelucrătoare au fost introduse în lista domeniilor eligibile pentru finanţare

Mai multe sectoare din industria prelucrătoare au fost...

Autor: Mihaela Pascari

11.11.2016, 00:04 297
Mai multe sectoare din industria prelucratoare au fost introduse în lista domeniilor eligibile pentru finanţare prin Programul Operaţional Re­gional 2014-2020 - Sprijinirea creării şi extinderii capacităţilor a­vansa­te de producţie şi dezvoltare a serviciilor de către Ministerul Fon­du­rilor Europene şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.
 
Necesitatea extinderii listei cu domeniile eligibile pentru finanţare a fost semnalată de Patronatul Investitorilor Autohtoni (PIAROM) în urma cu circa o lună, printr-o scrisoare deschisă adresată celor două instituţii, cu scopul corectării deficienţelor în alocarea fondurilor nerambursabile.
 
„Extinderea sectoarelor economice eligibile pentru primirea de sub­venţii prin intermediul finanţarilor europene nerambursabile con­tri­­buie la limitarea riscului de cheltuire ineficientă a fondurilor publice şi la potenţarea impactului aşteptat ca urmare a utilizării instru­men­te­lor structurale în procesul de dezvoltare a mediului de afaceri şi a IMM-urilor“, au spus reprezentanţii Patronatului Investitorilor Autohtoni. Ei mai spun că este necesară o încurajare a investiţiilor în do­meniile aferente industriei prelucrătoare, evaluate prin prisma po­ten­ţia­lului de a genera valoare adăugată, prin departajarea lor în cadrul evăluării tehnico-financiare, prin acordarea unor punctaje supli­mentare în funcţie de indicele de competitivitate al respectivelor industrii calculate la nivel european.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO