Industrie

INS: Producţia industrială a crescut cu 5,8% în ianuarie

INS: Producţia industrială a crescut cu 5,8% în ianuarie

Autor: Cristina Bellu

13.03.2017, 10:16 124

Producţia industrială a crescut în luna ianuarie atât ca ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 5,8%, respectiv cu 5,5% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit datelor prezentate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Avansul de 5,8% în ceea ce priveşte producţia industrială serie brută s-a datorat creşterilor înregistrate în industria prelucrătoare (+6,5%) şi a producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+3,7%). Industria extractivă a scăzut cu 7,0%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut în ianuarie cu 5,5% faţă de ianuarie 2016, ca efect al creşterilor industriei prelucratoare (+5,8%) şi producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+4,3%). Industria extractivă a scăzut cu 7,6%.

În luna ianuarie, producţia industrială (serie brută) a crescut faţă de luna precedentă cu 0,9%, datorită cresterii producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică (+2,0%) şi a industriei prelucrătoare (+1,1%). Industria extractivă a scăzut cu 7,0%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a  scăzut faţă de luna precedentă cu 0,5%.

Industria prelucrătoare şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică au crescut cu 1,3%, respectiv cu 0,9%, în timp ce industria extractivă a scăzut cu 0,1%.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO