Industrie

Consiliul Concurenţei a dat “undă verde” vânzării Europharm Distrubuţie, deţinut de britanicii de la GSK, către Interbrands

Consiliul Concurenţei a dat “undă verde” vânzării...

Autor: Corina Mirea

16.03.2016, 12:53 600
Consiliul Concurenţei a aprobat la începutul lunii martie a acestui an tranzacţia prin care britanicii de la GSK au vândut divizia Europharm Distribuţie către grupul de distribuţie din sectorul FMCG Interbrands. Acordul de vânzare ditnre cele două părţi a fost semnat pe 13 octombrie 2015.

“Consiliul concurenţei din România a aprobat tranzacţia încheiată între holdingul de companii ce deţine GSK Plc şi Interbrands Marketing & Distribution cu privire la vânzarea acţiunilor Europharm Distribuţie către aceasta din urmă. Perioada de tranziţie va dura aproximativ şase luni, timp în care  Europharm Distribuţie va rămâne deţinută integral de către GSK şi va continua să fie administrată ca parte a Grupului GSK”, se arată în comunicatul transmis de reprezentanţii GSK.

„Compania Interbrands este de foarte mult timp interesată de piaţa farmaceutică. Expertiza Europharm Distribuţie este importantă pentru noi, iar viziunea Interbrands este de a valorifica această expertiză şi împreună să continuăm să dezvoltăm şi să creştem compania, astfel încât să îşi menţină poziţia de lider pe piaţa din România”, a declarat Rand Sherif, CEO Interbrands Marketing & Distribution. Interbrands Marketing & Distribution este cea mai mare companie de pe piaţa distribuţiei şi logisticii bunurilor de larg consum (FMCG) din România.

“Vânzarea Europharm Distribuţie, singura operaţiune internă de distribuţie din întreaga reţea globală a GSK, reprezintă alinierea GSK România la strategia globală a companiei sale mamă. Ne vom concentra toate eforturile pe activităţile de bază, precum dezvoltarea şi lansarea de medicamente, vaccinuri şi produse medicale inovatoare şi vom continua să fim unul dintre centrele de cercetare şi de dezvoltare preferate de GSK pentru studiile clinice”, a declarat Barbara Cygler, General Manager GSK Romania.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO