Companii

Industriaşul Blidar: Putem avea o creştere economică de 5% prin înlăturarea risipei banilor publici şi direcţionarea lor către investiţii

Valer Blidar, acţionar al Astra Vagoane Călători din Arad

O altă măsură pentru a avea o creştere economică de 5% ar fi încurajarea producătorilor locali, a celor care fac produse de calitate, nu a clientelei politice.

Valer Blidar, acţionar al Astra Vagoane Călători din Arad O altă măsură pentru a avea o creştere economică de 5% ar fi încurajarea producătorilor locali, a celor care fac produse de calitate, nu a clientelei politice.

Autor: Mirabela Tiron

18.11.2014, 00:07 379

Omul de afaceri Valer Blidar, unul dintre cei mai importanţi industriaşi români, care deţine fabrica Astra Vagoane Călători din Arad, cu afaceri de 12 milioane de euro anul trecut, spune că România poate avea în următorii trei ani o creştere economică anuală de 5% dacă nu s-ar mai risipi banii publici.

„Principala problemă este ri­sipa. Trebuie înlăturată ri­sipa banilor publici, ce ar trebui folosiţi pentru investiţii. Aceasta este o măsură necesară“, a declarat el pentru ZF.

Blidar este unul dintre puţinii români care deţin fabrici construite în perioada industrializării masive a României din anii ’70 - ’80. În fabrica lui din Arad, care a avut  anul trecut o cifră de  afaceri de 12 mil. euro şi un profit net de 1,6 mil. euro, lucrează 800 de oameni.

Ziarul Financiar a dat startul proiectului „România 5%“, prin care mobilizează clasa de business autohtonă - antreprenori şi companii private - pentru a crea o platformă de relansare economică a României. Cu o creştere estimată astăzi la doar 2,2% pentru 2014 şi 2,4% pentru 2015 se pune tot mai mult problema dacă convergenţa României cu Occidentul se va realiza.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO