Companii

Industria verde: pentru fiecare MW montat într-un parc solar sau eolian se va crea un loc de muncă, direct sau indirect. Pe hârtie, cifrele arată că pentru următoarea decadă sunt în dezvoltare circa 30.000 MW în proiecte solare şi eoliene, o capacitate care o depăşeşte pe cea a sistemului energetic din acest moment

La nivel global, energia verde, în toate formele ei, a creat 11,5 milioane locuri de muncă. Peste 40% dintre acestea sunt pe zona de energie solară şi eoliană.

La nivel global, energia verde, în toate formele ei, a creat 11,5 milioane locuri de muncă. Peste 40% dintre acestea sunt pe zona de energie solară şi eoliană.

Autor: Roxana Petrescu

12.10.2021, 19:00 2726

Dincolo de obstacolele tehnice cu care vine noul val de energie verde, cele legate de identificarea forţei de muncă sunt o altă provocare majoră pentru realizarea acestor proiecte.

„Acum avem o estimare că în eoliene şi fotovoltaice, direct şi indirect, paritatea este 1/1, adică pentru fiecare MW instalat avem un angajat în industrie“, spun reprezentanţii unuia dintre cei mai puternici dezvoltatori locali de proiecte regenerabile.

Mai mulţi specialişti din piaţă, prin care şi reprezentanţi ai firmelor locale implicate în construcţia proiectelor regenerabile, spun că acum, pe hârtie, sunt în dezvoltare proiecte solare şi eoliene cu o capacitate de 30.000 MW (întreg sistemul energetic local are o capacitate de circa 20.000 MW, de exemplu, din care doar jumătate funcţionează).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO