Companii

Industria textilă, la raport. În pandemie numărul de croitori şi pantofari a scăzut cu aproape 35.000, iar businessul fabricilor de îmbrăcăminte şi încălţăminte a pierdut 3,7 mld. lei

Industria textilă, la raport. În pandemie numărul de...

Autor: Cristina Roşca

24.06.2021, 19:20 1123

♦ România produce haine, fibre textile şi încălţări în valoare de 18,3 mld. lei (3,7 mld euro) anual ♦ Anul trecut, când mai multe fabrici locale s-au închis sau relocat în ţări considerate mai ieftine, industria a pierdut 3,7 de milioane de lei din cifra de afaceri ♦ În ceea ce priveşte numărul de firme, aproape 750 au dispărut din statistici, însă cu adevărat închiderile se vor vedea în cifrele pe 2021 pentru că anul trecut unele afaceri abia au intrat în insolvenţă şi faliment sau abia au decis să plece, ele fiind încă „vii“.

Industria de modă a fost una dintre cele mai lovite de pandemia de COVID-19 care a dus la închiderea temporară a magazinelor offline din întreaga lume şi i-a făcut pe oameni să stea mai mult în casă şi să nu mai investească bani în haine şi pantofi.

Această situaţie şi-a pus amprenta di­rect asupra producţiei de textile, haine şi în­căl­ţăminte, fabricile de profil fiind depen­dente de comenzile venite de la brandurile de modă din toată lumea. Unele unităţi de producţie sunt deţinute de aceste branduri, în timp ce altele sunt partenerele lor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO