Companii

Industria testelor de COVID-19 la cerere. Cei 25 de operatori privaţi care fac teste COVID-19 la cerere au rulat afaceri de 2,5 mld. lei cumulat în 2019

Industria testelor de COVID-19 la cerere. Cei 25 de...

Autor: Georgiana Mihalache

29.09.2020, 00:08 514

♦ În lista laboratoarelor acreditate de Ministerul Sănătăţii pentru teste la cerere intră 25 de operatori privaţi ♦ Bucureştiul are cea mai mare pondere, cu 15 laboratoare private care preiau solicitările pacienţilor ♦ În judeţele mai mici, testele la cerere se fac în spitalele judeţene sau în cadrul direcţiilor de sănătate publică.

Ministerul Sănătăţii a acreditat în total 25 de centre private la nivel naţional pentru a face teste la cerere în cazul suspiciunilor de infectare cu COVID-19, iar cele mai multe astfel de laboratoare se află în Bucureşti. Şi judeţe precum Iaşi, Cluj sau Timiş au operatori privaţi care fac teste la cerere, în timp ce alte judeţe se bazează doar pe spitalele judeţene, orăşeneşti sau direcţiile de sănătate publică din zona respectivă.

Ziarul Financiar a analizat evoluţia afacerilor celor 25 de operatori privaţi care sunt acreditaţi din lista Ministerului Sănătăţii, în contextual în care testele pentru depistarea coronavirusului au devenit o adevărată industrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO