Companii

Industria testelor COVID-19. Clinicile şi spitalele private şi de stat au încasat 12 mil. euro într-o lună pe teste de depistare a infecţiei cu COVID-19 la cerere

Industria testelor COVID-19. Clinicile şi spitalele...

Autor: Georgiana Mihalache

18.08.2020, 00:08 1171

♦ Începând cu 15 mai, de la ridicarea stării de urgenţă, clinicile private au fost primele care au deschis listele pentru teste de depistare a coronavirusului la cerere ♦ 12% din numărul total de teste făcute în România de la începutul pandemiei sunt la cerere.

Românii au făcut 192.000 de teste la cerere pentru a afla dacă au sau nu COVID-19, un serviciu nou din piaţa medicală, atât unităţile private, cât şi cele de stat oferind posi­bili­tatea de testare pacienţilor care nu se încadrează în criteriile de testare gratuită.

Ziarul Financiar a adunat numărul de teste din informările autorităţilor cu privire la numărul de teste la cerere din 23 iulie, prima zi de la începutul pandemiei când reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică au oferit această cifră.

Astfel, numărul maxim de teste la cerere pe zi a fost de 9.700, însă sunt zile unde numărul nu depăşeşte 2.000 de teste, în condiţiile în care labo­ratoarele private nu lucrează probe în weekend.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO