Companii

Industria restaurantelor şi barurilor, de 13 mld. lei în 2020, intră într-un nou lockdown? „La ce ajută certificatul? De ce nu mergem după modelul din Occident? Nu închidem! Autorităţile nu comunică, nu ştim nimic, nu avem cu cine discuta“

♦ Actuala legislaţie în vigoare spune că restaurantele, barurile şi cafenelele se închid complet după ce incidenţa sare de 6 la mie ♦ Anul trecut, chiar şi fără vaccin, se putea sta la terasă ♦ În 2020, localurile din HoReCa au fost închise timp câteva luni sau au funcţionat cu restricţii în restul anului, motiv pentru care încasările s-au redus cu circa 30%, un declin mai drastic decât în criza financiară anterioară ♦ Guvernul a anunţat că vrea ca restaurantele să rămână deschise pentru vaccinaţi indiferent de rata de infectare ♦ Totuşi, decizia va rămâne la CNSU.

„KAIAMO NU SE ÎN­CHI­DE! Încă o lună fară activitate înseamnă un vis spulberat. Şi lacăt pe uşă. Şi dacă este nevoie să îmbrăţişez acest gând şi să pun acest lacăt, îl voi pune, în stilul meu, dar după o ultimă luptă - pentru furnizorii mei, pentru oaspeţii mei, pentru colegii mei, pentru familie, pentru România“, spune Radu Ionescu, cofondator al restaurantului Kaiamo din Capitală. El adaugă că, după apariţia vaccinului, întreg stafful s-a vaccinat în prima săptămână, ba mai mult toţi au respectat cu stricteţe fiecare măsură în parte, iar o nouă închidere ar putea omorî businessul.

Restaurantele, barurile şi cafenelele din lo­calităţi precum Timişoara sau Otopeni, unde incidenţa numărului de cazuri de COVID-19 a sărit de 6 la mie, au fost în­chi­se. Acum, Capitala a intrat în acelaşi scenariu. Jucătorii din HoReCa spun că încearcă să discute cu autorităţile privind implemen­tarea certificatului verde şi renunţarea la aceste reguli ce prevăd închiderea totală a industriei, reguli mai dure chiar decât în 2020, însă nu găsesc niciun partener de dialog.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.