Companii

Industria hotelieră din România are o valoare de 570 mil. euro, pe locul 17 în Europa

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Miruna Diaconu

23.07.2021, 09:00 465

Industria hotelieră din România, cu o valoare de peste 570 mil. euro, se situează pe al 17-lea loc în Europa, conform unui studiu IbisWorld. Sectorul hotelier local a fost puternic afectat de efectele pandemiei, însă, cu toate acestea, România ocupă acelaşi loc în clasamentul european încă din 2016.

În clasamentul realizat de IbisWorld, cea mai mare piaţă hotelieră este cea germană, cu o valoare de peste 18 miliarde euro, pe când la polul opus se află Letonia, cu doar 103 mil. euro.

Cei mai afectaţi hotelieri de pe piaţa locală de criza pandemică au fost cei care activează în zona turismului de business, fiind afectaţi atât de cererea scăzută din partea turiştilor, cât şi de lipsa evenimentelor, o componentă importantă în totalul businessului. Însă, România a avut un avantaj în această pandemie faţă de alte ţări şi anume faptul că turismul local nu depinde de turiştii străini, 75% din sosirile înregistrate în unităţile de cazare din România fiind ale turiştilor români.

La debutul pandemiei, estimările pentru 2020 privind scăderile din turismul românesc erau de circa 60-70% pentru 2020, însă scăderea a fost la jumătate din estimările iniţiale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO