Companii

Industria HoReCA: Jumătate dintre hoteluri nu mai rezistă încă o lună, dacă Guvernul nu ia măsuri. Restaurantele au încasări de doar 40% faţă de aceeaşi perioadă din 2019

Reprezentanţii HoReCa cer redeschiderea localurilor la interior după aproape şase luni de pauză.

Reprezentanţii HoReCa cer redeschiderea localurilor la interior după aproape şase luni de pauză.

Autor: Alexandra Matei

20.08.2020, 18:00 1117

♦ Industria HoReCa a fost şi este printre cele mai afectate de pandemia de COVID-19, rstaurantele fiind în continuare închise la interior deja de aproape şase luni şi nu există o dată stabilită pentru reluarea activităţii ♦ În prezent, localurile funcţionează doar cu terasele, dar şi aici cu reguli de distanţare socială ♦ Hotelierii spun că doar 15% dintre unităţile de cazare au terase pentru a servi micul-dejun, iar în situaţia actuală, jumătate din jucători ar putea închide într-o lună.

România este singura ţară din Europa în care industria HoReCa nu este deschisă în totalitate, iar localurile sunt nevoite să îşi desfăşoare activitatea doar pe terasă sau în regim take away, funcţionând cu încasări de doar 40% faţă de aceeaşi perioadă din 2019.

Reprezentanţii industriei cer Guvernului redeschiderea restaurantelor în interior, cu respectarea regulilor de distanţare şi igienă şi spun că trebuie să fie găsite soluţii adecvate pentru fiecare domeniu din industria ospitalităţii. „Ne dorim să aibă loc o nouă rundă de măsuri de relaxare, mai exact deschiderea restaurantelor la interior, pentru că din 18 martie industria nu a mai funcţionat aproape deloc. Guvernul nu poate rezolva criza sanitară prin în­chi­derea HoReCa“, susţine Daniel Mis­chie, pre­şe­din­tele Orga­niza­ţiei Patronale a Hotelurilor şi Res­tauran­telor (HORA).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO