Companii

Industria auto locală caută soluţii pentru a produce echipamente medicale. Piaţa auto europeană se pregăteşte de prăbuşire

Industria auto locală caută soluţii pentru a produce...

Autor: Bogdan Alecu

31.03.2020, 12:50 687

Constructorii de automobile şi producătorii de componente auto din România, prin Parteneriatul Auto Român, caută soluţii pentru a putea produce echipamente medicale în regim de urgenţă. Deja toate uzinele auto la nivel european au închis de cel puţin o săptămână producţia de automobile şi componente, timp în care marile pieţe sunt lovite de epidemie.

„Încă de la debutul crizei sanitare, industria auto din România caută să identifice soluţii de creştere a capacităţilor de producţie pentru măşti textile, viziere, soluţii dezinfectante şi piese pentru ventilatoare“, au declarat oficialii Automobile Dacia.

Dacia şi Ford au anunţat în urmă cu aproape două săptămâni oprirea producţiei, la fel şi marii producători de componente, peste 200.000 de angajaţi din totalul de 230.000 din industria auto fiind în prezent acasă, în şomaj tehnic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO