Companii

Inditex deschide primul magazin Zara amplasat stradal

14.05.2009, 16:27 43

Retailerul spaniol Inditex deschide astazi primul magazin stradal, la parterul centrului comercial Unirea din Capitala, dupa o investitie de aproximativ 10 mil. euro care a inclus amenajarea spatiului de 6.000 de metri patrati.

Constructia a inceput in luna martie, iar dupa doua luni si jumatate magazinul este structurat in spatiul de vanzare intins pe o suprafata de peste 3.000 de metri patrati si spatiul de logistica si birouri, care se intinde pe aproape jumatate din suprafata totala. Pe langa investitia de aproape 2.000 de euro pe metru patrat in spatiul de vanzare, potrivit estimarilor anterioare din piata, compania a alocat o suma importanta fatadei cladirii, care acopera aproape toata zona de parcare a complexului comercial Unirea Shopping Center.
Cel mai recent magazin Zara este al 30-lea din reteaua locala a Inditex, care cuprinde si brandurile Zara Home, Pull and Bear, Stradivarius, Bershka, Oysho si Massimo Dutti, si a opta unitate Zara la nivel national. Anterior, spatiul de la Unirea a fost ocupat timp de doi ani si jumatate de magazinul de electronice si electrocasnice Media Galaxy al companiei Altex, administrata de omul de afaceri Dan Ostahie.
Unirea Shopping Center a mai fost vizitat de conducerea Inditex in urma cu cativa ani, dar discutiile nu au condus la o colaborare din cauza chiriei si a spatiului solicitate de Zara. Pentru noul magazin, Inditex a semnat cu familia Adamescu un contract de inchiriere pe 20 de ani.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO