Companii

Indienii de la Wipro angajeaza 450 de oameni in Bucuresti si se vor extinde in provincie

27.06.2008, 19:35 126

Filiala locala a Wipro, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de outsourcing si software din India, va ajunge la 600 de angajati in Bucuresti pana la sfarsitul anului viitor fata de 150 cati are in prezent.
De asemenea, reprezentantii companiei iau in considerare deschiderea unei noi locatii in afara Bucurestiului.
"Ne gandim in ce masura am putea sa iesim din Capitala anul viitor. Exista discutii avansate cu privire la deschiderea unei noi locatii in provincie", spune Roxana Tesiu, manager de resurse umane al Wipro Technologies Romania.
Presedinte si CEO al Wipro este Azim Premji, declarat de catre revista Forbes cel mai bogat om al Indiei timp de 6 ani (intre 1999 si 2005), cu o avere estimata astazi la 14,8 mld. dolari.
Compania furnizeaza o gama larga de solutii si servicii IT, insa pe plan local este prezenta doar cu divizia de externalizare de servicii - Business Process Outsourcing (BPO). Astfel, cei 600 de angajati vor lucra din Romania pentru clienti internationali, livrand servicii in domenii ca financiar-bancar sau resurse umane.
"Anul acesta vom angaja inca 100 de oameni, urmand ca in 2009 sa ajungem la 600 de angajati", spune Tesiu. Planurile de recrutare pentru anul viitor ar putea insemna si relocarea activitatii din Bucuresti, in conditiile in care compania are spatiu disponibil doar pentru 250 de angajati in incinta Sema Park. "Fie vom deschide o a doua locatie in Bucuresti, fie vom muta complet operatiunile", explica Tesiu.
Oferta relativ limitata de forta de munca din Capitala este principalul motiv care ii determina pe jucatorii din zona de servicii sa iasa in provincie. "Ne ghidam dupa principiul ca trebuie sa mergem noi acolo unde sunt candidatii. Informatiile noastre arata ca si costurile cu forta de munca sunt mai scazute in afara Bucurestiului", spune Tesiu, care nu a oferit detalii cu privire la numarul angajarilor care urmeaza sa fie facute in noua locatie.
Wipro a inceput anul trecut operatiunile pe piata locala, fiind o prezenta relativ discreta pe piata serviciilor de BPO. Alti jucatori din industria serviciilor au ales deja varianta deschiderii unui centru in afara Bucurestiului, pe fondul accentuarii deficitului de oameni si al cresterilor salariale. Genpact a mers la Cluj-Napoca, TechTeam a deschis birouri in Sibiu si Galati, in timp ce americanii de CGS au ales Brasovul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO