Companii

Indienii de la Torrent Pharma pun pe masă 2 miliarde de euro pentru fabrica de medicamente Zentiva, inclusiv divizia din România

Indienii de la Torrent Pharma pun pe masă 2 miliarde de...

Autor: Georgiana Mihalache

13.03.2018, 10:35 16563

Fabrica de medicamente Zentiva a francezilor de la Sanofi, care include şi divizia românească, este curtată de compania indiană Torrent Pharmaceuticals Ltd, care oferă 2 miliarde de euro pentru divizia de generice pusă la vânzare de Sanofi încă din toamna lui 2016, potrivit informaţiilor apărute pe siteul livemint.com.

Publicaţia citată arată că Torrent Pharma încearcă să găsească finanţare de la mai multe bănci locale şi străine pentru ofertă.

Zentiva este parte a Grupului Sanofi începând cu luna martie 2009. În toamna lui 2016, Sanofi anunţa că scoate la vânzare divizia de generice din Europa, inclusiv fabrica de medicamente din România. Istoria Zentiva din România (fosta SICOMED) cuprinde privatizarea acesteia în anul 1999, preluarea de către cehii de la Zentiva în anul 2005 şi achiziţionarea acestora de către grupul francez Sanofi în 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO