Companii

Indexul medicamentelor fără reţetă. O cutie de Nurofen Răceală şi Gripă costă de la 23 de lei la 33 de lei, în funcţie de farmacia online

Indexul medicamentelor fără reţetă. O cutie de...

Autor: Georgiana Mihalache

17.11.2021, 17:40 598

♦ Preţurile medicamentelor fără reţetă nu sunt reglementate, astfel că pe lanţul de aprovizionare pot fi aplicate adaosuri ♦ Farmaciile online Dr. Max şi Tei au preţuri asemănătoare la cele mai cumpărate medicamente fără reţetă.

Diferenţele între preţurile la medicamente de pe site-urile mai multor farmacii din ţară sunt de la 0% la 70%, potrivit unei analize ZF care a urmărit preţurile celor mai vân­dute cinci medicamente fără reţetă (OTC), publicate pe site-urile unităţilor farmaceutice.

Astfel, din datele colectate de ZF, cele mai mici preţuri sunt operate de farmacia online Dr. Max, lanţ deţi­nut de cehii de la Penta Investments, urmat la mică distanţă de site-ul Farmaciei Tei. De altfel, Farmacia Tei a mizat pe conceptul celui mai mic preţ, iar cozile la unităţile companiei din Bucureşti numără câteva zeci de persoane. Şi Dr. Max a pariat pe ideea celui mai mic preţ în toate pieţele în care sunt prezenţi. În decembrie 2017, fondul de investiţii Penta Investments a anunţat intrarea pe piaţa din România prin preluarea grupului A&D Pharma, din care făceau parte farmaciile Sensiblu şi Punkt. La momentul preluării, oficialii Dr. Max nu au anunţat şi rebranduirea unităţilor de pe piaţa locală, însă patru ani mai târziu, la începutul anului 2020, a apărut pe piaţă Dr. Max, brandul în care s-au transformat peste 400 de farmacii Sensiblu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO