Companii

Incendiu la fabrica de hârtie Pehart Tec din Dej. „Daunele sunt exclusiv de natură materială. Continuitatea businessului nu a fost afectată”

Incendiu la fabrica de hârtie Pehart Tec din Dej....

Autor: Cristina Roşca

06.05.2021, 21:03 2572

Un incendiu a izbucnit astăzi la fabrica Pehart Tec din Dej, producător de hârtie deţinut de fondul de investiţii Abris Capital. Oficialii companiei spun că investighează cauza.

„În cursul zilei de astăzi, la fabrica noastră din Dej a izbucnit un incendiu. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, iar personalul nostru a fost evacuat, urmând protocolul intern pentru astfel de incidente”, spun reprezentanţii Pehart Tec.

Daunele sunt exclusiv de natură materială, iar cauza este momentan necunoscută.

„Investigăm în continuare pentru a afla ce a declanşat incendiul. Aceasta este o situaţie specifică şi avem procedurile potrivite pentru a evita producerea unor astfel de incidente pe viitor. Continuitatea businessului nu a fost afectată.”

Grupul are fabrici la Petreşti (jud. Alba) şi Dej (jud. Cluj). Producătorul de hârtie Pehart Tec Grup, controlat de fondul de private equity Abris Capital, a raportat pentru 2019 o cifră de afaceri de 538 mil. lei (113,5 mil. euro), în creştere cu aproximativ 3% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a avut anul trecut un profit net de peste 26 mil. lei (5,5 mil. euro), de 46 de ori mai mare faţă de anul precedent. Pehart Tec Grup a ajuns anul trecut la un număr mediu de 512 angajaţi.

Compania produce prosoape de bucătărie, hârtie igienică, batiste sau şerveţele, care ajung în marile lanţuri de magazine sau sunt comercializate prin intermediul distribuitorilor. Pehart Grup este prezent în 14 ţări cu produsele sale de uz casnic şi uz industrial.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO