Companii

Încasări mai mici cu 25% pentru agenţiile de turism

Autor: Roxana Fulgeanu - Mediafax

14.10.2010, 23:15 27

Agenţiile de turism au vândut în nouă luni 2,5 milioane depachete de vacanţă, nivel similar celui din aceeaşi perioadă aanului trecut, însă încasările au scăzut cu până la 25%, încondiţiile în care majoritatea turiştilor au cumpărat vacanţe maiieftine şi au preferat sejururi mai scurte.

Din pachetele vândute, mai mult de jumătate (peste 1,3 milioane)au vizat litoralul românesc. Pentru extern s-au vândut 800.000 depachete, sezonul de vară înregistrând cea mai mare cerere.

"Turismul intern a înregistrat o uşoară creştere a numărului deturişti faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar pentruvacanţele în străinătate a fost raportată o stagnare. Referitor laîncasări, acestea au scăzut însă cu 10-25% pentru toatedestinaţiile, în condiţiile în care majoritatea turiştilor au alespachete mai ieftine şi sejururi scurte în destinaţii maiapropiate", a declarat preşedintele ANAT Corina Martin.

Cele mai mari vânzări au fost înregistrate în sezonul estival,iar pentru perioada de iarnă este estimată o creştere a număruluide turişti, în special pe segmentul intern, pe fondul lansăriiprogramului "Înscrieri timpurii".

Programul de înscrieri timpurii a înregistrat o creştere faţă deanul trecut, fiind lansat şi pentru perioada de iarnă, iar până înprezent s-au vândut aproape 50.000 de pachete prin acest program,faţă de circa 30.000 anul trecut. "Înscrieri timpurii" cuprindeofertele a 159 de agenţii de turism şi 146 de unităţi de cazare,comparativ cu anul trecut, când au fost 90 de agenţii, respectiv 83de unităţi de cazare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO