Companii

Încă un pariu pe „eticheta verde“. Producătorul lactatelor Covalact a intrat pe segmentul bio

Covalact este înregistrat din acest an la Ministerul Agriculturii ca procesator în sistem de agricultură ecologică

Covalact este înregistrat din acest an la Ministerul Agriculturii ca procesator în sistem de agricultură ecologică

Autor: Mădălina Dediu Panaete

11.07.2017, 00:05 362

Covalact, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa lactatelor, a lansat iaurtul bio pariind astfel pe un segment de nişă unde mai sunt active şi alte branduri importante precum Napolact şi LaDorna. Covalact este înregistrat din acest an la Ministerul Agriculturii ca pro­­cesator în sis­tem de agricul­tu­ră eco­lo­gică şi cer­tificat pen­tru acti­vităţile de pro­ducţie şi depo­zi­tare pro­du­se lac­ta­te ecologice.

Conform da­te­lor centra­lizate de ZF, în Româ­nia sunt mai puţin de 10 pro­ducători de lac­tate bio, cei mai mulţi făcân­du-şi loc în topul celor mai mari 15 ju­că­tori din industria de profil din România după cifra de afaceri. Cu toate că nu­mă­rul de companii producătoare de lactate bio a crescut în ultimii ani, România mai are mult până va prinde din urmă ţări pre­cum Italia, Franţa, Spania sau Marea Britanie, unde nu­mă­rul fabricilor de lac­ta­te certificate ecologic este de câteva sute.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO