Companii

În primele opt luni din 2021, peste 60 mil. lei din fonduri europene au fost investiţi în ferme de păsări

În primele opt luni din 2021, peste 60 mil. lei din...

Autor: Florentina Niţu

08.09.2021, 09:00 294

Un număr de nouă companii au primit în acest an sau au în desfăşurare investiţii din fonduri europene în construirea unor ferme de pui în valoare de 61,34 de milioane de lei, potrivit calculelor ZF pe baza datele de pe site-ul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

„Cofinanţarea din fonduri europene pentru acest proiect este importantă pentru noi, dar procedura de accesare a banilor este destul de greoie şi a durat câţiva ani, iar proiectul este încă în derulare”, povesteşte Oana Dochiţa, fondatoarea companiei Bioavia Foods. Ea a accesat fonduri europene de 5,4 milioane de lei pentru a înfiinţa o fermă avicolă de pui de carne. „Avem un business în familie de creştere a păsărilor şi am ales să continui“, explică ea.

De altfel, Dan Gabriel Ieremia, consultant în accesarea fondurilor europene, susţine că investitorii aleg să îşi facă fermă de păsări, mai degrabă, în detrimentul unei ferme de porcine sau de bovine, pentru că este o diferenţă mare de subvenţie pe cap de animal raportată la numărul de animale pe care le poţi avea într-un spaţiu şi creşterea păsărilor este mai rapidă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO