Companii

În perioada aprilie - iulie 2020 au încetat activitatea 26 de agenţii de turism, faţă de doar două agenţii închise în aceeaşi perioadă a anului trecut

În perioada aprilie - iulie 2020 au încetat activitatea...

Autor: Miruna Diaconu

31.08.2020, 00:07 650

Eximtur şi Paralela 45, doi dintre cei mai mari jucători din turism, şi-au închis fiecare câte 8, respectiv 11 puncte de lucru din ţară.

În perioada aprilie – iulie au fost radiate la cererea operatorului eco­nomic circa 26 de agenţii de turism sau puncte de lucru ale acestora, conform datelor Ministerului Economiei. În aceeaşi perioadă a anului trecut, au fost radiate doar două agenţii de turism.

În luna iunie şi-au încetat activitatea ca urmare a depunerii cererii de radiere de către operatorii economici 14 agenţii de turism, comparative cu o singură agenţie închisă în luna iunie a anului trecut.

În perioada menţionată, doi dintre cei mai mari jucători din piaţa agenţiilor de turism şi-au închis 19 puncte de lucru din ţară. Eximtur a închis 8 puncte de lucru din Sibiu, Târgu-Mureş, Constanţa, Baia Mare, Arad, Oradea, Bucureşti şi Suceava. Eximtur avea înainte de izbucnirea crizei pandemice 22 de agenţii la nivel naţional.

Paralela 45 a închis 11 puncte de lucru din ţară în oraşe precum Bacău, Ploieşti, Craiova, Braşov, Bucureşti, Arad, Alba Iulia, Miercurea Ciuc, Focşani şi Cluj-Napoca. Recent, CEO al agenţiei de turism Paralela 45, Alin Burcea, a declarat că în perioada stării de urgenţă vânzările au scăzut cu peste 90%, iar ca urmare a acestei scăderi au fost închise şi câteva agenţii, cu reducerea implicită a numărului de salariaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO