Companii

În epidemie, românii revin la pâinea de casă: comenzile de drojdie pentru consum casnic au înregistrat cifre record de la începutul lunii martie

În epidemie, românii revin la pâinea de casă:...

Autor: Roxana Rosu

18.03.2020, 10:42 758

Comenzile de drojdie pentru consum casnic de pe piaţa româneasă au înregistrat cifre record de la începutul lunii martie şi până în prezent, în contextul răspândirii pandemiei de coronavirus (COVID 19) şi în România, singura fabrică de drojdie de panificaţie din România anunţând triplarea cererii în ultima perioadă.

Producătorul de drojdie proaspătă şi uscată Pakmaya  a livrat către magazinele din toată ţara 1 milion de pachete de drojdie (uscată şi proaspată) în săptămâna 9-15 martie, iar pentru săptămâna 16-22 martie comenzile s-au dublat.

În mod normal, fabrica de drojdie Pakmay livrează săptămânal la nivel naţional, către magazine, 650.000 de pachete de drojdie proaspătă sau uscată, de diferite gramaje.

De la declanşarea stării de urgenţă în Italia şi creşterea numărului de cazuri de coronavirus din România, cererea de drojdie s-a triplat.

“Anul trecut în martie, dar şi în februarie 2020, am avut comenzi săptămânale de aproximativ 650.000 de pachete de drojdie pentru consum casnic. Această cantitate poate fi folosită pentru a produce aproape 7 milioane de pâini a câte 400 de grame fiecare. În săptămâna 9-15 martie, am livrat 1 milion de pachete, iar pentru săptămâna în curs, comenzile s-au dublat: 2 milioane de pachete de drojdie”, spune Cristina Hanganu directorul de vânzări al Pakmaya România. ”Fabrica lucrează la capacitate maximă, sistemul de distribuţie la fel ”.
Peste 200 de persoane lucrează în fabrica de la Paşcani, iar producătorul de drojdie spune că a luat toate măsurile necesare pentru ca sănătatea angajaţilor să fie protejată şi activitatea să nu fie întreruptă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO