Companii

În ciuda crizei, România rămâne o ţintă pe harta investitorilor străini. Andrei Brînzea, Cushman & Wakefield Echinox: Sunt companii germane care analizează foarte serios producţia în ţară VIDEO

Autor: Iulian Tenchiu

22.05.2021, 10:00 260

România rămâne o ţară atractivă pentru investitorii din afară, în ciuda crizei economice care a zguduit Europa. Potrivit brokerilor imobiliari, companiile germane iau în serios crearea unor capacităţi de producţie în ţară, iar business-urile germane deja prezente în România continuă să-şi consolideze poziţia şi prezenţa pe piaţa locală.

„Companiile germane nu renunţă la Polonia, nu se mută definitiv de acolo. Însă sunt companii care analizează foarte foarte serios producţia în România. Avem companii deja prezente, cum este Bosch, care de ani de zile şi-a consolidat foarte mult prezenţa în ţară”, a declarat Andrei Brînzea, partener al Cushman & Wakefield Echinox pe zona de Land&Industrial Agency.

Preţul terenurilor din România, pe zona de industrial rămân ridicate, dar acest fapt nu descurajează investitorii. Politica fiscală şi randamentul la vânzare pe care îl are un teren, sunt două aspecte ce fac din România o ţară atractivă pentru companiile venite din afară.

„N-am întâlnit până acum investitori străini care să vină în România şi să spună că preţurile sunt mici, mai toţi spun că preţurile sunt mari. Însă ai o politică fiscală stabilă şi ai oportunităţi de yield mult mai bune ca în Polonia. Yieldul de vânzare în momentul de faţă pentru un teren industrial este de 7,75„ a mai spus Andrei Brînzea.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO