Companii

În ce tranzacţii au fost implicaţi jucătorii din BIG 4 în 2017. Deloitte a consiliat 13 tranzacţii în 2017 cu o valoare cumulată de peste 500 mil. euro

Ioana Filipescu, partener consultanţă în fuziuni şi achiziţii Deloitte România

Ioana Filipescu, partener consultanţă în fuziuni şi achiziţii Deloitte România

Autor: Cristina Roşca

27.02.2018, 00:07 1417

♦ Compania a fost implicată în două dintre cele mai mari zece tranzacţii din 2017, respectiv achiziţia Bancpost de către Banca Transilvania şi preluarea de către Chimcomplex Borzeşti a unor active Oltchim ♦  Pe lângă acestea, Deloitte a participat în alte zece mutări, alături de listarea la bursă a Sphera Group, compania care deţine francizele Pizza Hut şi KFC.

Tranzacţiile în care a fost implicată compania de audit şi consultanţă Deloitte au o valoare cumulată de peste 500 mil. euro, conform estimărilor ZF pe baza datelor din piaţă şi a informaţiilor publice.

Prin comparaţie, pe piaţa românească s-au semnat anul trecut peste 105 tranzacţii care au avut o valoare de minim 5 milioane de euro.  În total, valoarea cumulată a acestora a fost de 4-4,6 mld. euro, potrivit estimărilor Deloitte din raportul anual pentru piaţa de M & A. Estimarea de piaţă a luat în calcul şi listărille la bursă şi tranzacţiile imobiliare, nu doar ceea ce se numeşte M & A pur.

Astfel compania de audit şi consultanţă a fost implicată în 13 mutări, adică 12% din toate tranzacţiile anunţate. Ca valoare ele au o pondere similară, respectiv 11-13% din toată piaţa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO