Companii

Importatorul Nike aduce un executiv din telecom

21.04.2009, 22:13 389

Gabriel Maranca a fost numit in aprilie in functia de director comercial al diviziei sports a companiei Elmec Romania, importatorul brandului Nike la nivel local, dupa zece ani petrecuti in industria telecom.
Maranca a venit la conducerea Elmec dupa mai bine de patru ani petrecuti in cadrul companiei americane producatoare de telefoane mobile Motorola pe pozitia de country sales manager pentru Romania si Republica Moldova.
Anterior, Maranca a fost key account manager la Sony Ericsson si a avut pozitii manageriale in marketing controlul calitatii in cadrul Ericsson Telecommunications Romania. Experienta in vanzari ii este completata de locuri de munca in sectorul imobiliar si in industria bunurilor de larg consum, la Wrigley Romania si CPC Foods Romania. "Tranzitiile pe care le-am facut de-a lungul timpului din domeniul imobiliar in FMCG si apoi in telecomunicatii mi-au aratat ca experienta de vanzari este transferabila si se consolideaza pe masura ce ai contact cu mai multe piete si mai multe categorii de clienti", a declarat Gabriel Maranca.
Postul de director comercial al diviziei de articole sportive al Elmec a fost ocupat inainte de Cristian Beznoska, pana a fost numit CEO al companiei. Reprezentantii Elmec nu au precizat cine a ocupat aceasta pozitie de la avansarea lui Beznoska pana la venirea lui Maranca.
Elmec Romania, care activeaza pe piata autohtona a retailului de fashion din 1999 ca distribuitor si retailer al unor branduri internationale precum Nike, Converse, Calvin Klein Jeans, Miss Sixty si Polo Jeans by Ralph Lauren, a ajuns la 42 de magazine monobrand si multibrand, mai mult de jumatate fiind magazine Nike.
Compania, care estima anterior o cifra de afaceri de aproximativ 50 de mil. euro pentru 2008, concureaza pe piata articolelor sportive cu marci precum Lotto, importat de compania Extenso, Adidas, Puma sau Reebok.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO