Companii

Importatorul Milka şi Poiana trece pentru prima dată în faţa Nestlé

Foto: Andreea Alexandru

Foto: Andreea Alexandru

Autor: Mădălina Dediu Panaete

12.06.2015, 00:07 1236

Mondelez România, importatorul unor branduri precum Milka sau Poiana- care se produce în Bulgaria-, a trecut pe prima poziţie în topul celor mai mari jucători de pe piaţa dulciurilor şi a cafelei în funcţie de vânzările totale, depăşind Nestlé, companie care are în portofoliu branduri precum Joe sau Nescafé, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la mfinante.ro.

Compania a avut anul trecut o creştere de aproape 13% a cifrei de afaceri, până la 714 milioane de lei, avansul fiind previzibil încă din primul semestru atunci când jucătorul a avut vânzări mai mari cu 22% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Astfel, compania a depăşit prima dată pragul de 700 milioane de lei, în condiţiile în care unul dintre competitorii săi - Nestlé- a avut anul trecut afaceri mai mici cu aproape 3%, până la 645 milioane de lei.

Mondelez România, care a închis fabrica Poiana în 2009, a devenit cel mai mare jucător de pe piaţa dulciurilor şi cafelei în condiţiile în care compania produce cea mai mare parte a produselor livrate pe piaţa din România în alte ţări. Piaţa de ciocolată este dominată de importuri, în condiţiile în care numărul de fabrici s-a redus semnificativ în criză.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO