Companii

Importatorul Audi mizeaza pe interesul romanilor pentru modele sportive

Importatorul Audi mizeaza pe interesul romanilor pentru modele sportive

Pretul unui Audi S5 poate ajunge la peste 48.500 de euro fara TVA

03.07.2007, 19:05 16

Porsche Romania, importatorul Audi pe piata locala, estimeaza vanzari de 80 de unitati pentru noile modele A5 in acest an, in timp ce tinta pentru anul viitor depaseste pragul de 150 de unitati. Pretul pentru un astfel de model porneste de la circa 36.000 de euro (Audi A5) si ajunge la peste 48.500 de euro (Audi S5), tarife fara TVA.
Importatorul a inregistrat deja 15 precomenzi pentru noile modele A5, cinci dintre acestea fiind reprezentate de versiunea sportiva a acestuia, S5.
Preferintele clientilor Audi sunt orientate in special catre versiunile sportive, tendinta sustinuta si de aprecierea vanzarilor Audi pe acest segment de la inceputul anului. Pentru a sustine aceasta cerere, importatorul a lansat in acest an pe piata locala patru coupe-uri sportive. In prima parte a anului a fost prezentat in Romania noul S3, model din care a vandut in primele cinci luni noua unitati, in timp ce din modelul RS4 a vandut patru unitati. La sfarsitul lunii februarie Porsche Romania a lansat noua generatie a modelului TT, ale carui vanzari au ajuns la sfarsitul lunii mai la 36 de unitati, dintre care 29 coupe-uri. Cel mai nou model Audi lansat in Romania este supersportivul R8.
Potrivit reprezentantilor companiei, initial pentru Romania au fost alocate opt unitati, insa datorita numarului comenzilor primite, numarul a fost suplimentat la 15 unitati. Timpul de asteptare pentru ultimele modele comandate este de noua luni, in timp ce pentru automobilele comandate cu doua luni inainte de lansarea oficiala perioada se majoreaza la peste 12 luni. "Pietele emergente din estul Europei, si in special Romania, au depasit cu mult estimarile realizate de Audi pentru aceasta regiune, si de aceea sunt acum mai rezervati in realizarea de prognoze", a declarat Nina Bratfalean, director PR in cadrul Porsche Romania.
Principalul concurent al lui A5 este BMW Seria 3 Coupe, ale carui vanzari in primele cinci luni ale anului au urcat la 36 unitati.
Vanzarile Audi in primele cinci luni ale acestui an s-au apreciat cu 62,1% in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, la 1.115 unitati. Porsche Romania, care importa, de asemenea, marcile Volkswagen, Skoda, Porsche, Seat, Bentley si Lamborghini, a revizuit in crestere obiectivul de vanzari pentru acest an, de la 47.500 unitati la circa 50.000.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO