Companii

Impetum Group pregăteşte un nou studiu Confidex, care va lua ”pulsul” economiei în al doilea semestru al anului. Managerii pot completa chestionarul pe siteul companiei

Impetum Group pregăteşte un nou studiu Confidex, care...

Autor: Roxana Rosu

27.10.2021, 14:23 200

Impetum Group realizează în prezent un nou studiu Confidex, care va lua ”pulsul” economiei în al doilea semestru al anului, chestionarul putând fi completat aici.

Ajuns la a cincea ediţie, studiul care măsoară încrederea managerilor în economie a devenit instrument pentru luare a deciziilor în business într-un climat economic plin de incertitudini.

În cele patru ediţii ale CONFIDEX, peste 1500 de manageri din companii care însumează peste 150.000 de angajaţi au oferit o imagine asupra situaţiei economice.

Analiza publicată de CONFIDEX în iunie 2021 a arătat că, după şocul iniţial al pandemiei, economia locală a înregistrat o creştere permanentă, fără turbulenţe. Dacă la începutul pandemiei, managerii estimau o scădere a cifrei de afaceri de 20% faţă de previziunile făcute la început de 2020, treptat acest procent s-a redus pe parcursul lui 2020 (10% la final de an), pentru ca în 2021, să fie de 7%. Scăderea profitului a fost şi ea estimată pornind de la -22%, în aprilie 2020, la -11%, în aprilie 2021.

De asemenea,  datele arătau în iunie percepţia unui model de revenire în “V” asimptotic, în mai multe viteze ce se stabilizează pe măsură ce economia se reapropie de ţintă.

„Însă revenirea în formă de K a fost foarte evidentă la nivel sectorial: construcţiile şi serviciile au avut o evoluţie bună în pandemie, în timp ce altele precum HoReCa şi transporturile au fost puternic afectate. De remarcat este că această revenire în formă de K se manifestă şi în interiorul fiecărui sector din economie. Managerii care găsesc cheia reinventării businessului lor prin investiţii, digitalizare, regândire de strategii şi produse, recuperează mai repede pierderile cauzate de pandemie, în timp ce managerii care nu îşi adaptează businessurile la nevoile pieţei şi rămân neschimbaţi recuperează mai târziu.” spunea Andrei Cionca, CEO Impetum Group în luna iunie.

Impetum Group include CITR, companie activă pe piaţa de insolvenţă, şi cele 2 platforme de investment ROCA şi ROCA X.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO