Companii

Impetum Group: Opt din 10 manageri din companiile româneşti consideră că economia este afectată de criza sanitară şi se aşteaptă la o revenire în U, mai degrabă decât în V

Impetum Group: Opt din 10 manageri din companiile...

Autor: Roxana Rosu

12.11.2020, 12:54 83

Opt din 10 manageri din companiile româneşti considerau la finele trimestrului trei că economia este afectată de criza sanitară, iar procentul celor care se declară îngrijoraţi şi foarte îngrijoraţi de acest fapt este de 78%, chiar dacă gradul de încredere rămâne constant, al 41 din 100 de puncte, între relaxarea din perioada verii şi îngrijorarea pentru viitor, arată indicele Confidex realizate de Impetum Group.

Astfel, deşi media este constantă, companiile sunt mai puţin optimiste decât erau în T2 şi scade numărul celor care erau fie foarte optimişti, fie foarte pesimişti.

„Dacă  la începutul pandemiei managerii români vedeau o criză în V, cu revenirea în 2 viteze, acum sunt de părere că prelungirea pandemiei va creşte durata revenirii, iar forma crizei începe să fie tot mai vizibil spre un U. Managerii estimează că economia românescă îşi va reveni mai greu – în 31 de luni, cea europeană în 23 de luni. Aceştia sunt mai optimişti când vine vorba de sectorul de activitate din care fac parte afacerile lor, consideră că îşi vor reveni mai repede decât media pe economie, mai exact în 18 luni.”, a declarat Andrei Cionca, CEO Impetum Group.

Managerii din Construcţii şi Servicii sunt cei mai optimişti în privinţa duratei de revenire a economiilor naţională şi europeană, şi estimează o durată de 18 luni (construcţii), respectiv 20 de luni (servicii).

Dacă după primul trimestru de pandemie studiul indica o perspectivă mai degrabă emoţională a managerilor, după încă un  trimestru de criză sanitară atitudinea acestora tinde să devină mai degrabă una raţională, mai adaptată realităţii pe care o traversăm.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO