Companii

Impactul stării de urgenţă asupra unui mall în reorganizare juridică: veniturile din chirii ale Uvertura Mall din Botoşani au scăzut cu 15% în 2020

Impactul stării de urgenţă asupra unui mall în...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

03.03.2021, 17:00 119

♦ La începutul acestei luni, în Uvertura Mall se va deschide un local nou de tip fast food, sub brandul Mesopotamia, reţea deţinută de antreprenorul Sebastian Tătărîngă.

Uvertura Mall, centru comercial din Botoşani aflat în reorganizare juridică, a încasat chirii cu 15% mai mici în 2020 faţă de 2019, cumulând 6,9 milioane de lei, din cauza întreruperii temporare a activităţilor comerciale.

„În contextul pandemic al anului 2020, activitatea Uvertura Mall a fost, în mod evident, afectată, asemenea businessului de retail pe care îl găzduieşte. Cu toate acestea, Uvertura Mall a acordat scutiri de la plata chiriei atât în timpul stării de urgenţă, cât şi ulterior, până pe 15 iunie 2020, când autorităţile au permis redeschiderea parţială a centrului comercial. În cazul operatorilor afectaţi de extinderea restricţiilor, scutirea de la plata chiriei a fost menţinută pe toată durata restricţiilor“, spun reprezentanţii Uvertura.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO